Online oefenen

Op dit platform kunnen deelnemers verschillende oefeningen doen over verschillende thema’s: werk, geld, rekenen, internet en de computer. Zij kunnen bijvoorbeeld oefenen met solliciteren via de digitale versie van Werk ze! Iedereen die wil oefenen, kan zich kosteloos aanmelden en direct beginnen.

Leervraag

Op het platform is bestaand digitaal lesmateriaal van andere partijen beschikbaar. Ook zijn er oefeningen die speciaal ontwikkeld zijn voor de aanpak EVA en het ondersteuningsprogramma Taal voor het Leven, zoals Werk ze!. Deze lesmaterialen sluiten aan op de leefwereld en interesses van de doelgroep. Bovendien is het zo ontwikkeld dat vrijwilligers er goed mee kunnen werken.

Inspiratie

Om de deelnemende vrouwen te inspireren en motiveren zijn op de site naast de oefeningen ook filmpjes te zien en korte verhalen te lezen van andere vrouwen die succesvol aan de slag zijn gegaan. De site bevat ook een informatief gedeelte voor vrijwilligers en organisaties.

Aan de slag

Hieronder staan twee voorbeelden van lesmateriaal waarmee deelnemers aan de hand van een thema aan de slag kunnen. Bij deze modules horen ook woordenlijsten en instructies voor begeleiders.

  • Aan de slag met sociale media. Dit gaat onder meer over hoe je sociale media kunt gebruiken om in contact te komen met anderen en hoe je vacatures kunt zoeken via sociale media.
  • Werk ze! digitaal. Dit gaat onder meer over hoe je online vacatures vindt, hoe je een sollicitatiebrief schrijft en hoe je je kunt voorbereiden op een sollicitatiegesprek.